MEDIATOR

“Atunci cand dai lumii ceea ce ai mai bun, lumea iti intoarce serviciul”- H. Jackson Brown
Valeria Tivda - Mediatorul la dispozitia dumneavoastra.

Numele meu este Valeria Tivdă  si sunt mediator autorizat si avizat in conditiile legii:
* Hotarare nr. 944/2010 -  Autorizare mediator
* Autorizatie seria A nr. 01803/2010 – Birou – Aviz de functionare
* Adeverinta nr. 2232/2010 – Inregistrare in
Registrul Formelor de Exercitare a Profesiei – pozitia 1633/2010
2. A.N.A.F.
* C.I.F. nr. 27761372/2010
3. Organizatii in care sunt membru:
* Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania.
 
4. Colaboratori:
FDC
PRO MEDIEREA
       UCMR
       FMMM
       UNMR
       ASOCIATIA FINBAN- CONSTANTIN ROTARU, DANIEL VIERU
       CENTRUL DE MEDIERE GIURGIU
      CLUBUL MEDIATORILOR
 
5. Formare continua (specializare)
- Medierea in cazurile de divort
- Tehnici de Analiza conflictului in mediere
- Elemente de psihodinamica a conflictului, modul pentru dezvoltarea abilitatilor mediatorilor
- Formator de formatori
 
 
Proiecte in care ca si mediator  activez incepand cu anul 2011.
Programele la care particip si in care sunt implicata activ, fara a fi renumerata in vreun fel, adica pro-bono, sunt dintre cele mai diverse. Am sa le enumar si voi aloca un scurt comentariu fiecarui proiect.

       1. Proiectul cu Judecatoria sector 5 - Birou de Informare
In baza Protocolului dintre Judecatoria sector 5 si Colegiul mediatorilor, precum si alte organizatii, este deschis un Birou de Informare Gratuita pentru justitiabili in incinta Palatului de Justitie. In fiecare zi din saptamana, acolo activeaza mediatori (prin rotatie) care ofera informare gratuita asupra procesului de mediere. Beneficiarii, pot fi toti justitiabilii care sunt interesati sa fie informati si sa cunoasca mai multe amanunte despre mediere. Programul cu publicul este intre orele 9,00-13,00. Personal , particip in anumite zile de joi, la informarea gratuita a justitiabililor in cadrul acestui program. Programul desfasurandu-se pe o perioada nelimitata.
     
         2.  Proiectul ONGfest
Un eveniment creat sub egida Colegiului Mediatorilor, cu voluntariat din partea membrilor acestei organizatii si care s-a dorit a fi o promovare a medierii in randul justitiabililor participanti la acest targ de toamna, organizat atat in Bucuresti cat si la Miercurea Ciuc. Targul a tinut timp de 3 zile, in care s-au realizat informari gratuite asupra medierii, simulari ale unor sedinte de mediere cu publicul, s-au raspuns la intrebarile pertinente ale celor interesati.
        3. Proiectul "Scoala de Vara- Mai puternici impreuna"
O conferinta deosebita organizata de Colegiul Mediatorilor, Finban si alte Asociatii din domeniul medierii. Lucrarile acestei conferinte au durat 3 zile, iar participarea a fost numeroasa cuprinzand multe domenii de interes din societatea noastra. Prezentari, sustineri, grupuri de lucru tematice si pe langa toate acestea, au avut loc si lansari de carte sunt doar cateva dintre lucrurile deosebite care s-au intamplat acolo. Personal, am participat la acest proiect prin intrarea in echipa de redactie care a oferit materialul documentar pentru Revista Medierea in numarul careia se regasesc articolele privitoare la acest eveniment. Revista Medierea anul 2011-nr. 3-4,Articol: "Lansare de carte"
        4. Proiectul STRAT-UP
Initiat in luna septembrie, de o echipa de mediatori inimosi din cadrul Colegiului Mediatorilor, se doreste a fi un inceput de drum pentru mediatorii proaspat iesiti de pe bancile scolii. Consta in suport de resurse umane si materiale in ceea ce priveste primele medieri in domeniu, pentru fiecare mediator la inceput de drum.  Acest suport este asigurat gratuit membrilor Colegiului Mediatorilor. Personal, figurez in echipa de proiect, care-l manageriaza dar si implicata direct in proiect cu oferta de spatiu, logistica si suport real in medieri si/sau co-medieri pentru solicitanti.

         5. Proiectul Cafeneaua Mediatorilor
Este un program de relaxare, buna dispozitie, auto-cunoastere, socializare, comunicare si inmpartasire de interese comune in domeniul medierii. Participantii sunt asteptati in fiecare ultima zi de joi a fiecarei luni calendaristice pentru a se cunoaste si a discuta intr-un cadru informal la o cafenea.
          6. Proiectul cu Politia
DGPMB si FDC, in parteneriat si cu ajutorul membrilor Colegiul Mediatorilor, ofera la solicitarea sectiilor de politie din sectoarele 1 si 3, oportunitatea ca justitiabilii aflati in conflict care se adreseaza sectiilor de politie, sa fie indrumati sa se inteleaga in 1-2 sedinte de mediere pro-bono. Personal, in acest moment, sunt reprezentant pentru sectiile nr. 11 si 23  si incepand cu luna noiembrie  pot sa-mi ofer serviciile gratuite celor trimisi la mediere de reprezentantii sectiilor din sectoarele 1 si 3.

         7. Proiectul Biblioteca Mediatorului
Este un proiect personal pe care doresc sa-l dezvolt la scara nationala, atat in forma virtuala cat si in forma fizica. Acesta consta in strangerea tuturor lucrarilor de specialitate de pe piata din Romania si de ce nu de pe piata internationala, in ceea ce priveste publicatiile din domeniul medierii in special si ADR-ului in general. Programul va fi initial in forma virtuala, pregatind un blog in acest sens, urmand ca el sa fie derulat de-a lungul timpului si in forma fizica, depinzand de modul in care voi fi sustinuta de colegii mei mediatori  si de acceptul organizatiei careia i l-am prezentat ca si asumare.


                8. Proiectul "CARAVANA MEDIERII - MEDIEREA APROAPE DE TINE"
Revista "Mediera Tehnica si Arta" anul 2011-nr. 14- Articol: "Cine suntem si unde mergem"
"Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi", in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (UCMR), organizeaza in toata tara "Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine", un eveniment in cadrul caruia se va distribui celor interesati revista "Medierea Tehnica si Arta", precum si pliante, flyere, etc, avand ca scop informarea publicului despre mediere si avantajele ei.
Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (FMMM) a fost infiintata in anul 2010 si dezvolta relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul ADR (Apropriate Dispute Resolution), printre partenerii interni fiind Centrul de Mediere Buzau, Centrul Mediatorilor Profesionisti Bucuresti, etc. O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation, cu spijinul careia deruleaza cursuri de pregatire profesionala pe tehnici avansate de mediere.
Revista "Mediera Tehnica si Arta" este o revista profesionala lunara care se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si celor care doresc sa se informeze in domeniul medierii.
 In cadrul evenimentului, se vor imparti reviste "Mediera Tehnica si Arta" cu articole scrise de catre mediatorii locali, precum si pliante si flyere realizate de catre centrele de mediere partenere.
Calendarul actiunii "Caravana Medierii - Medierea Aproape de Tine" este urmatorul:Iunie-Bucuresti; Iulie - Braila;August - Constanta;Septembrie - Cluj;Octombrie - Buzau;
Noiembrie - Bacau; Ianuarie - Ploiesti.- participare personala 




    9. Proiectul "Unde-i lege, nu-i tocmeala"
In cadrul acestui Proiect, am participat in calitate de mediator la Colegiul National I.L. Caragiale in data de 14 decembrie 2011, intre 0rele 12.00-13.30.
Proiectul s-a desfasurat simultan, în peste 100 de unitati de învatamant, scoli generale si licee, activitatea intitulata: „Unde-i lege nu-i tocmeala”, organizata de catre I.S.M.B., Institutia Prefectului, Politia Capitalei, parte integranta din „Strategia de prevenire a criminalitatii la nivelul Municipiului Bucuresti(2011-2016)”. Cu aceasta ocazie, o echipa multidisciplinara formata din politisti, jandarmi, medici, asistenti sociali, psihologi si mediatori din cadrul Asociatiei Profesionale a Mediatorilor din Romania-Filiala Bucuresti, si-a unit eforturile, pe baza de voluntariat, ca într-o singura zi, peste 2500 de elevi sa fie informati si, deci, mai protejati în fata violentei si a urmarilor acesteia.  
Pentru atingerea scopului acestei activitati, politistii de la Serviciul de prevenire din cadrul Politiei Capitalei ne-au pus la dispozitie ca material didactic, un film, precum si informatii despre lege, contraventie, infractiune, minoritate, raspundere penala, discernamant si sanctiuni aplicate minorilor.
Misiunea mediatorilor, care au participat la aceasta activitate cu caracter educativ, a fost de a transmite adolescentilor-elevi si profesorilor, pe langa informatiile de mai sus si informatii despre mediere, ca alternativa de rezolvare a conflictelor aparute în randul lor.
Precizam, ca activitatea aceasta a fosto continuare a celei, care a debutat in 27 septembrie 2011, in „Saptamana de prevenire a criminalitatii”, in peste 120 scoli din Bucuresti.