CONFERINTA "MEDIEREA APROAPE DE TINE"


Astazi,4 decembrie 2011, a avut loc la Palatul Parlamentului , Conferinta cu tema " Medierea aproape de tine" organizata de  Uniunea Centrelor de Mediere din Romania in parteneriat cu Federal Mediation and Conciliation Service, Washington D.C., U.S.A., impreuna cu Institutul Diplomatic Roman.

Conferinta a avut ca scop, uniformizarea practicii si stabilirea unor standarde profesioniste in practica medierii din Romania, consolidarea calitatii pregatirii in domeniul medierii prin dobandirea de tehnici prezentate de formatori cu experienta din S.U.A., precum si practica si promovarea medierii la nivel international.

Temele de discutii din cadrul Conferintei au fost:
1. Modalitati de promovare a mediatorilor, identitatea profesiei
2. Interactiuni sociale si etica profesionistului mediator
3. Bune practici internationale in mediere
4. Medierea diplomatica

La eveniment au fost prezenti, mediatori si participanti din partea institutiilor centrale ale statului, ambasade, cat si organizatii internationale de prestigiu din ADR.

Pe langa reprezentantii Federal Mediation and Conciliation Service, Washington D.C., respectiv dna Eileen B. Hoffman si dna Linda I. Lazarus, am putut remarca reprezentanti ai Casei Regale Romane-Dl Ioan Luca Vlad, G.E.M.M.E. Romania (Asociatia Magistratilor Europeni care Sustin Medierea)- Dna Ana Maria Lucia Zaharia, Banca Nationala a Romaniei- Dl. Bogdan Stanescu, Institutul Diplomatic Roman - Dna. Simona Valentina Malescu, Camera Deputatilor - Dra. Alina Gorghiu, Senat - Dna. Elena Mitrea, reprezentanti ai altor misiuni diplomatice in tara noastra, ale unor institutii publice precum si alte personalitati ale vietii publice in domeniul medierii- Mihai Iulian, Ion Dedu, Adi Gavrila, Carmen Fiscuci, etc.

Discursurile au fost tinute in limbile romana si engleza, asigurandu-se traducere simultana.


A fost posibila achizitionarea de publicatii precum si  a ultimei aparitii pe piata medierii din Romania si anume " Analiza medierii" care a fost lansata si prezentata chiar de autor, Dl. Dorin Badulescu.


Atmosfera a fost destinsa, relaxata, plina de energie pozitiva. Participantii la acest eveniment au schimbat impresii, opinii si si-au impartasit din experientele lor ca mediatori, practicieni si teoreticieni. Un bun motiv sa ne cunoastem mai bine si sa strangem randurile pentru a promova atat medierea cat si mediatorii.


Multumim organizatorilor pentru oportunitate si asteptam cu interes alte evenimente.

Mult succes tuturor.

Niciun comentariu: