"Unde-i lege, nu-i tocmeala"



In data de 14 decembrie 2011, incepand cu ora 12,00 , timp de 50 min. , in 110 unitati de invatamant din Mun. Bucuresti, a avut loc actiunea: “ Unde-I lege, nu-I tocmeala”.

Activitatea este parte a Proiectului “Strategie de prevenire a criminalitatii la nivelul mun. Bucuresti”, la care si-au dat mana mai multe institutii publice, dar si organizatii profesionale. Cum ar fi: Prefectura Mun. Buc. , Directia Generala de Politie a Mun. Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Mun. Bucuresti, Directii Sanitare, Organizatii/Asociatii care sunt formate din avocati, juristi, mediatori, medici, psihologi, etc.


Personal, am participat  ca reprezentant al Asociatiei Profesionale a Mediatorilor  la acest eveniment, avand ca destinatie Colegiul National Ion Luca Caragiale si la care, prin bunavointa si deschiderea Dnei Director Andreia Bodea am sustinut prezentarea.


“Cursul de prevenire a delicventei”(cum imi place sa-l numesc), pe care l-am sustinut la Colegiul Caragiale, a fost foarte bine primit de elevii clasei  IX – I, coordonati si asistati de dna. Profesor Matei Mirela. Acestora li s-au aratat 2 lucrari ( un film si un document legislativ pe intelesul adolescentilor). Filmul realizat de adolescenti din Colegiul National Gh. Sincai, poate fi vizualizat de doritori pe youtube. La sfarsit, elevii au complectat un chestionar privitor la acest proiect.


Interesul acordat, interactivitatea cu elevii, disponibilitatea cadrelor didactice si strategia de implementare a proiectului, au fost premise pentru crearea unui cadru educativ, interesant si important in dezvoltarea personala a tinerei generatii.


Parerile, opiniile si ideile adolescentilor au fost deosebit de interesante, dovedindu-se ca multi dintre acestia cunosc activitati de preventie, comunica cu parintii si cu profesorii si se instruiesc continuu, dorind si alte evenimente similare.

Multumesc pe aceasta cale Colegiului National Ion Luca Caragiale pentru ambientul deosebit pe care l-a pus la dispozitia autoritatilor, multumesc cadrelor didactice si directorilor pentru raspunsul pozitiv la apelul facut de initiatorii proiectului, si nu in ultimul rand, multumesc celor 30 de adolescenti ai clasei IX-I care au avut rabdarea, tactul si intelepciunea de a privi aceasta ora de educatie civica, ca pe un real ajutor in evolutia tinerilor.




Din motive obiective, nu s-au realizat imagini cu elevii, neavand acordul acestora pentru fotografie.

Niciun comentariu: