CANDIDAT LA CONSILIUL DE MEDIERE

                             Stimata colega, stimate coleg,

Ca si candidat la Consiliul de Mediere, pe cine reprezint?
Sunt obligat și onorat să răspund la întrebarea care mă privește, ca și candidat pentru alegerea noilor membri ai CM. Răspunsurile sunt firești:

  • pe voi, cei care doriți o schimbare legislativă care să avantajeze practica medierii prin protejarea tipurilor de spețe specifice. O evoluție legislativă care să producă schimbarea necesară, însă printr-o abordare responsabilă a consecințelor și asumarea lor, prin consens al reprezentanților mediatorilor, și nu prin demonstrarea de inițiative legislative care să compromită medierea pe termen lung.
  • pe voi, cei care considerați medierea o profesie fără beneficiul unui statut și cu un corp profesional fărâmițat. Efortul specialiștilor poate contura și prezenta spre dezbaterea mediatorilor un statut în maxim șase luni de la recunoașterea noului consiliu, iar cea mai simplă modalitate de consolidare a corpului profesional, în contextul zecilor de asociații existente (cu orgolii și zone de influență particulare), a resurselor și a intereselor comune, este, în opinia mea¸ constituirea unei federații a organizațiilor din mediere. Federația Organizațiilor cu Practica Medierii, Federația Asociațiilor Profesionale din Mediere, etc. sunt doar exemple care pot ilustra caracterul comun al medierii între asociațiile existente. Acest pas, poate fi realizat până la Conferința Națională a Mediatorilor din 2012, cu sprijinul și voința politică a liderilor asociațiilor existente.
  • pe voi, cei care respectați competența și o doriți prezentă în mediere la orice nivel.  Principalele arii de competență necesare sunt: management administrativ, bune practici în diferite materii de manifestare a medierii, furnizori de formare care să pună accentul pe calitate, respectarea diversității între mediatori, un management financiar performant, o abordare juridică deasupra interpretărilor partinice si altele.
  • pe voi, cei care înțelegeți că promovarea medierii de la nivelul consiliului nu înseamnă evidențierea propriilor organizații, servicii, cursuri, ci asumarea unor obiective comune, cu acoperire națională și cu focus pe rezultate, iar nu pe activități înșiruite cu impact doar în interiorul profesiei.
  • pe voi, cei care înțelegeți că transparența decizională și vizibilitatea activității consiliului de mediere înseamnă mai mult decât limita confortului personal sau de grup.

Nu în ultimul rând vă reprezint pe voi, cei care apreciați, simplu și direct, cuvântul dat, vă respectați partenerul prin punctualitate sau pe voi, cei care vă bucurați de mediere dincolo de limitele stabilite de sistem.

           Al vostru,
                             Daniel Vieru

http://www.alegemedierea.info/

E-mail: vidan@clicknet.ro
Tel:     + 40 733 680 539


         „Life is a daring adventure“


Poti sa citesti mai mult aici:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Birou-de-Mediator-Valerica-Ciupitu/113900465365726


Niciun comentariu: