ZILELE MEDIERII LA BACAU

  








In zilele de 28-29 octombrie 2011 a avut loc la Bacau un eveniment deosebit de interesant si de util pentru lumea medierii si in speta pentru mediatori, organizat de UCMR si Asociatia Centrul de Mediere Bacau.
In cadrul acestui eveniment" Zilele medierii la Bacau" au fost derulate doua mari manifestari: Conferinta "Medierea de la teorie la practica", desfasurata in aula mare a Prefecturii Bacau si Caravana Medierii: saptamana medierii gratuite care a avut loc la Arena Mall.

La Conferinta au luat parte mai multi reprezentanti ai diverselor organizatii din domeniul medierii precum si oficialitati invitate, printre care judecatori, notari, avocati, functionari publici, mediatori, etc., atat  din Bacau cat si din judetele limitrofe.

Pe tot parcursul sesiunilor Conferintei, toate persoanele prezente au analizat, dezbatut si comentat multe aspecte specifice domeniului medierii. La sfarsitul fiecarei zile s-au acordat diplome de participare si de merit. Facilitatorul si gazda evenimentului, Dna Gabriela Ichim, vicepresedinte al As. Centrul de Mediere Bacau, a moderat cu abilitatile desavarsite ale unui mediator profesionist toate discursurile si dezbaterile din plen. Distinsii invitati, as aminti aici pe: Virginia Smarandita Braescu,Catalin Gaman, Robert I Chiriac, Anca Simona Canepa, Ion Joita, Corina Andrei, Munteanu Elena, Maricica Cosa, Mugur Mitroi, Madalina Calcan, Grigoras Catalin Alexandru, Simona Tocitu si multi altii, au schimbat opinii, pareri, idei si au dezbatut constructiv temele propuse.
In ceea ce priveste cea de-a doua manifestare, care a avut ca loc de desfasurare incinta unui mare centru comercial din Bacau si anume binecunoscuta Caravana a Medierii, a avut aportul tututor mediatorilor din organizatiile participante, care au dorit sa se implice activ in promovarea medierii si informarea cetatenilor. Mediatorii au distribuit gratuit Revista "Medierea tehnica si arta" si au stat de vorba cu justitiabilii, informandu-i despre mediere si existenta ei.
Am apreciat in mod deosebit cateva dintre interventiile presedintelui UCMR, Dl.Mugur Mitroi, care a tinut sa sublinieze, citez: "Un mediator stinge un conflict. Impacarea/intelegerea partilor reprezinta stingerea conflictului. El stie sa-l stinga dar stie si sa-l genereze.. Mediatorii trebuie sa-si gaseasca identitatea, ei sunt maestrii conflictelor, ei manageriaza conflictele....Nu exista mediere de mai multe feluri, exista doar MEDIERE. Suntem mediatori si atat, punct.

Nu suntem apendicele nici unei alte profesii."

Toti participantii au socializat in spiritul dialogului si consensului.

Evenimentul a avut parte de o incheiere in pur stil romanesc intr-un cadru relaxat, plin de voie buna, insotit de o bucatarie rafinata traditionala presarata cu cantec si dans popular romanesc, dansuri moderne si momente de implicare artistica desavarsita din partea participantilor.




Nu pot sa nu amintesc aici pe colegul nostru mediator din Botosani, Grigoras Catalin Alexandru care ne-a incantat auzul pret de mai multe minute, interpretand live la vioara, piese ca "Balada" de C. Porumbescu, Marșul lui Radetzky de Johann Strauß,etc. Instrument care a avut un sunet dumnezeiesc in mainile artistului.

Multumesc pentru invitatia de a participa si pentru premiul acordat in cadrul Conferintei. Felicitari organizatorilor si participantilor pentru un eveniment extrem de reusit, realizat cu scopul de a promova medierea in randul justitiabililor. Asteptam cat mai multe astfel de programe si o cat mai mare participare din randul mediatorilor.

Niciun comentariu: